23 czerwca o godzinie 10.00 odbyło się uroczyste zakończenie roku szkolnego.
Wybrani uczniowie z klasy II W, kształcący się na kierunku Technik Żywienia i Usług Gastronomicznych, mięli okazję wziąć w ostatnim Mikserze Kulinarnym organizowanych przez firmę MAKRO Cash&Carry kierowanym do młodzieży z kulinarną pasją.
13.06 uczniowie Niepublicznego Gimnazjum oraz Technikum uczestniczyli w wycieczce do ERERGYLANDI w Zatorze.
14 czerwca 2017 roku nad zalewem „Piachy” odbyły się XII Drużynowe Spławikowe Zawody Wędkarskie Szkół Ponadgimnazjalnych o Puchar Dyrektora Zespołu Szkół Zawodowych nr 3.
Czterech uczniów z naszej szkoły miało okazję uczestniczyć w obozie szkoleniowym w Ustce. Była to dla nich nagroda za dobre wyniki w nauce oraz zaangażowanie w życie szkoły.